Baker Tilly

Persbericht

4 nieuwe vennoten bij Baker Tilly Belgium

03/03/2011

Baker Tilly Belgium is versterkt met 4 nieuwe vennoten. Jan Smits (bedrijfsrevisor), Ives Amerijckx (accountant/belastingconsulent), Steven Meyvaert (bedrijfsrevisor/boekhouder) en Filip Cobert (bedrijfsrevisor) versterken het management waardoor de groep nu 11 partners/vennoten heeft.

Deze groei van het bedrijf is een gevolg van de overname door de Belgische vennoten van het belang van 25% dat de Nederlandse accountantsgroep Berk bij hen aanhield. Sinds 1 januari 2011 zijn de vennootschappen Acos Berk (accountants en belastingconsulenten), Baker Tilly JWB (bedrijfsrevisoren) en Baker Tilly Belgium (consultants) actief onder één nieuwe merknaam : Baker Tilly Belgium.

Jan Smits (bedrijfsrevisor) neemt voornamelijk het mandaat op als commissaris in nationale- en internationale bedrijven.
Jan Smits (°1964 en woonachtig te Zwevegem) is van opleiding Licenciaat Handels- en Financiële Wetenschappen. Hij werd bedrijfsrevisor in 1997 en werkte tot 2004 voor PriceWaterhouseCoopers. Sindsdien is hij actief in de afdeling ‘auditing’ van Baker Tilly Belgium.
Contact : j.smits (at) bakertillybelgium.be

Ives Amerijckx (accountant/belastingconsulent) is dossierverantwoordelijke en contactpersoon in middelgrote en grote accountancyklanten in de regio Aalst-Brussel-Antwerpen.
Ives Amerijckx (° 1971 en woonachtig te Nieuwenrode) is van opleiding gegradueerde in het boekhouden en fiscaliteit, en gegradueerde belastingconsulent. Hij werkt sinds 1998 voor de afdeling ‘accounting’ van Baker Tilly Belgium en werd accountant-belastingconsulent in 2002.
Contact : i.amerijckx (at) bakertillybelgium.be

Steven Meyvaert (bedrijfsrevisor / erkend boekhouder) is dossierverantwoordelijke en contactpersoon in middelgrote en grote audit- en accountancyklanten in de regio Gent.
Steven Meyvaert (° 1973 en woonachtig te Zomergem) is van opleiding Licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen. Sinds 1997 is hij actief in de afdelingen ‘auditing’ en ‘accounting’ van Baker Tilly Belgium, met tussenstops in financiële functies bij Groep Remic en Groep EOC. Hij is ook lesgever in diverse fiscale en boekhoudkundige topics.
Contact : s.meyvaert (at) bakertillybelgium.be

Filip Cobert (bedrijfsrevisor) neemt voornamelijk het mandaat op als commissaris bij familiale ondernemingen, en is gespecialiseerd in herstructureringen van bedrijven en gerechtelijke expertises.
Filip Cobert (° 1973 en woonachtig te Lochristi) is van opleiding Master Handelswetenschappen. Sinds 2000 is hij actief in de afdeling ‘auditing’ van Baker Tilly Belgium. Hij is ook docent en spreker op seminaries.
Contact : f.cobert (at) bakertillybelgium.be

Over Baker Tilly Belgium
Baker Tilly Belgium is de merknaam van een groep vennootschappen die gespecialiseerd zijn in boekhouden, accountancy, fiscaliteit, audit, bedrijfsrevisoraat, advies, consultancy en professional services. De groep heeft een 100-tal medewerkers en vestigingen te Aalst, Berlare, Gent (Melle) en Luik (Melen/Soumagne). Baker Tilly Belgium werkt voor KMO’s en grote ondernemingen die actief zijn in diverse domeinen en sectoren. Baker Tilly Belgium is een onafhankelijk lid van Baker Tilly International, het 8ste grootste netwerk ter wereld van organisaties actief in accounting, auditing en consulting. Het netwerk stelt 25.000 mensen tewerk en heeft 150 leden in 120 landen.

Meer info: Peter Weyers (Partner - Baker Tilly Belgium), T 09 272 72 10, p.weyers (at) bakertillybelgium.be