Baker Tilly International wint ‘Top Network 2018’ en Baker Tilly Belgium deelt in de prijzen

Persbericht

Het internationaal gerenommeerde accountancy magazine Global Accounting Insights maakte haar jaarlijkse ranking 2018 bekend van ‘beste internationale accountancy netwerken’.

 

In de categorie ‘mid-market networks’ haalde Baker Tilly International de eerste plaats vóór Grant Thornton Int. en Nexia Int. De award straalt ook af op Baker Tilly die met zijn 6 kantoren werd opgenomen in de verwerking van de globale resultaten.

Global Accounting Insights

Anders dan andere awards

De rangschikking is anders dan andere ‘best of’-lijsten. Er wordt immers niet gefocust op omzet of andere financiële criteria. Maar op het meten van de effectiviteit van de internationale netwerken door de diensten die zij leveren aan hun lokale leden. Concreet werden alle internationale accountancy netwerken beoordeeld op de beschikking van tools waarmee zij hun klanten optimaal kunnen adviseren en bijstaan in hun groei. Tevens werd de tevredenheid van de individuele leden over hun eigen internationaal netwerk mee opgenomen als belangrijke indicator in de evaluatie. 

Waarom deze awards?

De noden van de lokale accounting kantoren worden steeds complexer. Kwaliteit en connectiviteit met de andere leden uit het netwerk zijn belangrijk. “Maar daarnaast is er steeds meer nood aan tools en nieuwe technologieën die lokale kantoren helpen in het uitvoeren van supranationale opdrachten en nieuwe opportuniteiten creëren voor de lokale business”, zegt ook vennoot Peter Weyers van Baker Tilly. 

De ‘Top Network 2018-award’ wil dus net die netwerken belonen die een antwoord bieden op veranderingen en die permanent bekommerd zijn om hun leden toegevoegde waarde en troeven te bieden in het competitief verwerven van (inter)nationale opdrachten. Dat gebeurt o.m. door interne kwaliteitscontroles, door hoogtechnologische financiële modellen en door netwerkconferenties die technische kennis samenbrengen en gemeenschappelijke business ontwikkelen. 

Internationaal netwerk loont voor lokale klant

Elke klant van Baker Tilly, hoe groot of klein ook, geniet van de beschikbare hoogtechnologische financiële modellen en expertise die via haar netwerk in 147 landen werden ontwikkeld. “Baker Tilly kan dus in elke case en voor elk type klant de kwaliteit en de kracht van een internationale speler combineren met het persoonlijk maatwerk en de kostprijs van een lokale speler”, specifieert vennoot Wim Van De Walle. 

Met zijn corporate finance team is Baker Tilly overigens ook actief op de markt van M&A, bedrijfsoverdracht, familiale en successieplanning. Dus ook hier is het internationale netwerk een mooie troef als de geschikte overnemer een buitenlandse overnemer is, of als de Belgische kmo-klant een overname in het buitenland overweegt. 

Eerdere awards

In 2016 ontving Baker Tilly International ook al de prestigieuze ‘Network of the Year’ award in het kader van ’The Accountant & International Accounting Bulletin (IAB) Awards 2016’. Deze werd toegekend aan het netwerk dat in dat jaar een winstgevende groeistrategie kon voorleggen én zich wist te onderscheiden op een aantal belangrijke strategische en operationele gebieden. En op nationaal vlak werd Baker Tilly Belgium in maart 2018 bekroond als Trends Gazelle 2018 omdat het met zijn 5 vestigingen tot de 75 snelste groeiers behoort onder de middelgrote bedrijven in Oost-Vlaanderen. Ook was het in die provincie als enige genomineerd in de categorie ‘accountants, boekhouders en belastingconsulenten’.

Click here to read the full report in Global Accounting Insights.  

Over Baker Tilly

Baker Tilly is een groep van vennootschappen die sinds 1988 gespecialiseerd is in accountancy, auditing, corporate consulting (fiscaal & juridisch) en corporate finance (met o.a. begeleiding in alle stadia van de verkoop of overname van een eigen/andere onderneming). Met zijn multidisciplinaire teams biedt de groep proactief maatwerk maar ook geïntegreerde diensten en oplossingen voor steeds complexer wordende processen met belangrijke financiële consequenties voor kmo's. De groep telt een 140-tal medewerkers waaronder 13 vennoten, met vestigingen te Aalst, Gent (Melle), Brussel, Mechelen, Zele en Luik. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2017 zowat 15 miljoen euro. 

Niet voor publicatie:

Vennoten Baker Tilly